رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی البرز گفت: نبود برنامهریزی منسجم، ضعف در مدیریت ریسک و بدهیهای انباشته دولت و بیمهها، صنعت دارو و سلامت کشور را در آستانه بحرانی جدی قرار داده است.
به گزارش فانا، امیر فرشچی با اشاره به مشکلات جدی زنجیره تولید و واردات دارو در کشور بیان کرد: دولت مقصر اصلی بحرانهای دارویی کشور است.
فرشچی با بیان اینکه در سالهای اخیر ارتباط بین بانک مرکزی و سازمان غذا و دارو در خصوص تعیین اولویتها و تخصیص ارز دچار اختلالات و ناهماهنگیهای فراوانی بوده است، افزود: این ناهماهنگیها آسیبهای جدی به تولیدکنندگان و واردکنندگان حوزه سلامت و دارو وارد کرده و در بحرانهای اخیر نیز عدم وجود ساختار منظم برای مدیریت شرایط بحرانی به وضوح نمایان شده است.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی البرز در ادامه ضعف دولت در برنامهریزی موثر و ارزیابی ریسک را یکی از مهمترین چالشها دانست و عنوان کرد: زمانی که شرکتها به دلیل کمبود نقدینگی حتی قادر به تامین ارز تخصیصی خود نیستند، نقش دولت و بانک مرکزی به عنوان مقصران اصلی کمبودها پررنگتر میشود، این در حالی است که دولت و بیمهها همچنان بدهکاران اصلی تامینکنندگان دارو و کالاهای سلامتمحور محسوب میشوند.
فرشچی ادامه داد: دولتی که در برهههای مختلف برای حل مشکلات مالی خود، مسیر نقدینگی کشور را منحرف کرده، امروز موظف است نقدینگی لازم را به حوزههای استراتژیکی چون دارو تزریق کند؛ چرا که با توجه به سهم جزئی اقتصاد دارویی در اقتصاد کلان، این اقدام حتی موجب بروز تورم نیز نخواهد شد.
وی با هشدار درباره افزایش خطر بیماریها در پی بحران کمآبی و مشکلات بهداشتی پیشرو خاطرنشان کرد: دولت باید هرچه سریعتر منابع مالی لازم برای تامین دارو را فراهم کند تا از تهدیدات جدی علیه سلامت عمومی و از دست رفتن فرصتها جلوگیری شود.
منبع : اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز