یک مطالعه بزرگ در چین نشان داد که جایگزین کردن نوشیدنیهای کمقند یا شیرینشده مصنوعی به جای نوشیدنیهای قندی، از بروز بیماری کبد چرب پیشگیری نمیکند.
به گزارش فانا، محققان گزارش دادند که هم نوشیدنیهای شیرینشده با قند و هم نوشیدنیهای کمقند یا بدون قند به طور قابل توجهی با خطر بیشتر ابتلا به بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) مرتبط هستند.
در این بیماری، چربی در کبد تجمع مییابد که ممکن است منجر به هپاتیت و نارسایی کبد شود. بیش از ۳۰ درصد از مردم جهان مبتلا به بیماری کبد چرب هستند و این بیماری به سرعت به یکی از عوامل اصلی مرگومیرهای مرتبط با کبد تبدیل شده است/UEG .