دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴ , 14 Jul 2025
فناوری هسته‌ای کاربرد‌های گسترده‌ای در تشخیص و درمان بیماری‌ها از جمله سرطان پروستات دارد. از جمله این کاربرد‌ها می‌توان به استفاده از رادیودارو‌ها برای تصویربرداری و هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی و همچنین درمان‌های هدفمند با استفاده از ذرات رادیواکتیو اشاره کرد.
تولید رادیوداروی تشخیصی برای بیماری سرطان پروستات
 به گزارش فانا، متخصصان صنعت هسته‌ای کشورمان به تازگی موفق به تولید رادیو داروی تشخیصی fpsma برای بیماری سرطان پروستات شدند.

کارشناس صنعت هسته‌ای گفت: این رادیوداروی تشخیصی با هدف تصویربرداری و تشخیص بسیار دقیق و سریعتر بیماری تولید شده است و می‌تواند تعداد بیشتری بیمار مراجعه‌کننده به مراکز پزشکی هسته‌ای را پت اسکن کند.

وی گفت: این رادیودارو با موفقیت تمام آزمایش‌ها را پشت سر گذاشته و به تازگی در سبد محصولات دارویی قرار گرفته است و این رادیودارو توده‌های کمتر از ۴ میلیمتر را که با انواع دیگر روش‌های تشخیصی قابل رویت نیست را نشان می‌دهد. این رادیودارو پس از تزریق و تجمع روی تومورهای سرطان پروستات با ارائه اطلاعات دقیق‌تر از اندازه و محل تومور به پزشک معالج امکان پیگیری و روند بهبودی بیمار را فراهم می‌کند.

وی افزود: وضوح تصویری بالاتر و تعداد دوزهای بیشتر برای دوربین‌های پت اسکن از دیگر ویژگی‌های این دستاورد نسبت به دو رادیوداروی تشخیصی قبلی است. این رادیودارو با هدف انجام پت اسکن تعداد بالای بیمار تولید شده و جایی که دوربین پت و تعداد مریض کمتر دارد می‌تواند رادیوداروی گالیوم psma و جایی که دوربین پت ندارد می‌تواند تکنسیوم psma استفاده کند.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده