سرپرست فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو با اشاره به ادامه تامین پایدار شیرخشک در کشور گفت: سالانه ۷۰ میلیون قوطی شیرخشک نیاز داریم این در حالیست که ظرفیت تولید داخلی پاسخگوی نیاز کشور است و ذخایر اطمینانبخش هستند.
به گزارش فانا، شهرام شعیبی با تاکید بر مطلوب بودن وضعیت تولید شیرخشک در داخل کشور اعلام کرد: روند تامین و توزیع شیرخشک در کشور به صورت منظم و بدون وقفه ادامه دارد و توزیع عادلانه شیرخشک در سراسر کشور تحت نظارت دقیق معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی و بازرسیهای میدانی از شرکتهای پخش انجام میشود.
وی، ظرفیت تولید شیرخشک در کشور را کافی ارزیابی کرد و افزود: سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون قوطی شیرخشک موردنیاز است و در حال حاضر تولید داخل پاسخگوی این تقاضا بوده و حتی امکان افزایش آن نیز وجود دارد.
شعیبی با اشاره به وجود ذخایر دو ماهه این محصول در انبار شرکتهای تولیدی، پخش و داروخانهها، تصریح کرد: مواد اولیه موردنیاز نیز تا پایان مهر ماه تامین شده و واردات مواد اولیه نیز در حال انجام است.
سرپرست این حوزه با اشاره به جلسات اخیر با شرکتهای تولیدکننده شیرخشک گفت: در حال حاضر چهار تا پنج شرکت به طور فعال شیرخشک تولید میکنند و دو شرکت دیگر نیز در شرف پیوستن هستند که نوید افزایش ظرفیت تولید را میدهد.
وی تاکید کرد: حتی در صورت رشد موالید تا دو میلیون نفر در سال، مشکلی در تامین شیرخشک نخواهیم داشت.
سرپرست فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیر خشک سازمان غذا و دارو درباره سیاستهای اصلاحی در توزیع شیرخشک توضیح داد: با توجه به توصیههای معاونت بهداشت و متخصصان تغذیه، سهمیه شیرخشک یارانهای برای کودکان شش ماهه و بالاتر کاهش یافته تا به مصرف غذا و شیر مادر تشویق شوند، در گذشته سهمیه این گروه ۱۰ قوطی یارانهای و ۱۰ قوطی آزاد بود که اکنون سهمیه بخش یارانه ای ثابت مانده اما بخش آزاد به چهار قوطی کاهش یافته است.
وی با اشاره به توصیه پزشکان مبنی بر پرهیز از استفاده طولانیمدت از شیرخشک افزود: فرهنگ مصرف شیرخشک تا سه سالگی قابل قبول نیست و بهتر است نوزادان پس از یک سال به رژیم غذایی متناسب منتقل شوند، مگر در شرایط خاص آنهم با توصیه پزشک به مصرف شیرخشک ادامه دهند.
شعیبی درباره شیرخشکهای رژیمی نیز گفت: کمبودها در این بخش محدود و موقتی است و اغلب به برندهای خاصی مربوط میشود که امکان جایگزینی با برندهای دیگر وجود دارد، واردات برندهای خاص نیز در حال انجام است و انتظار میرود تا دو هفته آینده مشکلات موجود برطرف شود.
سرپرست فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو با تاکید بر اهمیت تغذیه طبیعی نوزادان خاطرنشان کرد: توصیه اول همیشه شیر مادر است و در صورت عدم امکان، استفاده از شیرخشک در سنین پایین و با نظر متخصص مجاز است، هدف نهایی، شکلگیری یک الگوی تغذیهای مناسب برای رشد سالم کودک است.