یک فوق تخصص جراحی لاپاراسکوپی میگوید: چاقی به خصوص وقتی شاخص توده بدنی (BMI) فرد خیلی بالا باشد، میتواند باعث کاهش طول عمر فرد شود و عمر را ۱۰ تا ۲۰ سال کوتاهتر کند.
به گزارش فانا، یک فوق تخصص جراحی لاپاراسکوپی و چاقی با بیان اینکه چاقی به خصوص وقتی شاخص توده بدنی (BMI) فرد خیلی بالا باشد، میتواند باعث کاهش طول عمر او شود و عمر را ۱۰ تا ۲۰ سال کوتاهتر کند، گفت: اما وقتی یک فرد چاق بعد از جراحی به وزن مطلوب میرسد، ۱۰ تا ۲۰ سال به عمرش اضافه میشود و یک انسان سالم خواهد بود.
ماهر کردی در مورد انواع جراحیهای چاقی توضیح داد و گفت: جراحیهای چاقی به سه گروه محدودکننده، کاهنده جذب و ترکیبی تقسیم میشوند که عمل اسلیو جزء جراحیهای محدودکننده حجم است که در آن، حجم معده تقریبا بین ۸۰ تا ۸۵ درصد کوچک میشود. عمل جراحی بایپس امگا یا مینی بایپس هم جزء جراحیهای کاهنده جذب محسوب میشود.
این عضو انجمن جراحی چاقی ایران با این تاکید که جراحیهای چاقی جزء عملهای زیبایی نیستند، گفت: جراحیهای زیبایی شامل عملهای لیپوساکشن یا لیپوماتیک میشود که فرم و شکل بدن تغییر زیباتری پیدا میکند و پیکرتراشی انجام میشود.
وی افزود: با عمل جراحی لاغری در یک فرد چاق، بسیاری از بیماریها مثل دیابت، فشار خون، چربی خون و کبد چرب درمان میشود و با برداشته شدن بار اضافه وزن از روی مفاصل، جلوی پیشرفت بیماریهای مفصلی گرفته خواهد شد و وضعیت بهتری از نظر بدنی و سلامت برای فرد به وجود خواهد خواهد آمد.
وی ادامه داد: بنابراین جراحیهای لاغری و چاقی (اسلیو یا بایپس) جزء جراحیهای زیبایی نیستند و جزء عملهای درمانی محسوب میشوند. به طوری که امروزه بیمهها این عملها را در افرادِ با شاخص توده بدنیِ بالای ۴۰ تحت پوشش قرار میدهند و بخش بیشتری از هزینههای جراحی توسط بیمهها پرداخت میشود.
ماهر کردی در مورد عوارض و معایب جراحیهای چاقی بیان داشت: قطعا هر عمل جراحی عوارض خاص خود را به همراه دارد، اما بر اساس مطالعات انجامشده، چاقی بهخصوص وقتی شاخص توده بدنی (BMI) فرد خیلی بالا باشد، میتواند باعث کاهش طول عمر فرد شود و عمر را ۱۰ تا ۲۰ سال کوتاهتر کند. وقتی یک فرد چاق بعد از جراحی به وزن مطلوب میرسد، ۱۰ تا ۲۰ سال به عمرش اضافه میشود و یک فرد سالم خواهد بود. به عبارتی وقتی بیماریها را از خود دور کنیم و بتوانیم سکته قلبی، دیابت و فشار خون را درمان و کنترل کنیم، طبیعتا طول عمر خود را افزایش دادهایم.
وی با این تاکید که عوارض چاقی به مراتب بیشتر از جراحیهای چاقی است، گفت: انجام جراحیهای چاقی در حال حاضر با تکنولوژیهای بهروز از نظر ابزاری، تکنیک جراحی در کنار تجربه و دانش جراحان بسیار پیشرفت کرده و این شاخصها طبیعتا در کاهش انواع عوارض جراحی بسیار کمککننده هستند.
ماهر کردی اضافه کرد: اما در برخی از عملهای چاقی عوارض حاد همچون آمبولی (لخته شدن خون)، نشتی محل منگنهها یا در قسمت پیوندها، که بین روده و معده یا روده و روده انجام میگیرد وجود دارد و تمام این عوارض دارای پروتکل هستند که امروزه با رعایت پروتکلهای استاندار جهانی نرخ ایجاد آمبولی به عدد صفر بسیار نزدیک شده است.
این فوق تخصص جراحی لاپاراسکوپی و چاقی ادامه داد: در عملهای چاقی عوارض درازمدت بسیار نادر است و این عوارض زمانی ایجاد خواهد شد که فرد بخواهد تغذیه عجیبی داشته باشد که در این صورت ممکن است تا حدودی کمبودهای تغذیهای در بلندمدت برای او اتفاق بیفتد.
وی در مورد انجام تعداد عملهای چاقی در ایران و دیگر کشورها گفت: یک جراح در اروپا شاید تجربه هفتهای ۲ بار انجام عمل چاقی را داشته باشد اما ما در شهرهایی مثل تهران و کرج در هفته حدود ۲۰ تا ۳۰ عمل چاقی انجام میدهیم.