شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 10 May 2025
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

سازمان غذا و دارو نقش واقعی خود را در مدیریت توزیع دارو ایفا نمی‌کند

سیکل معیوب و تسلسل ناکارآمد در سازمان غذا و دارو وجود دارد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: یک سیکل معیوب و تسلسل ناکارآمد در سازمان غذا و دارو وجود دارد که اگر این چرخه شکسته نشود، این روند معیوب ادامه خواهد یافت.
سازمان غذا و دارو نقش واقعی خود را در مدیریت توزیع دارو ایفا نمی‌کند
به گزارش فانا، عالیه زمانی کیاسری با انتقاد از نحوه توزیع داروهای شیمی‌درمانی گفت: در حال حاضر داروهای شیمی‌درمانی از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌ها و تهران توزیع می‌شوند. بخشی از این داروها به داروخانه‌های دولتی مانند ۱۳ آبان و هلال احمر واگذار می‌شود و برخی داروخانه‌ها نیز به‌ عنوان متقاضی داروهای شیمی‌درمانی یا داروهای تک‌نسخه‌ای برای بیماری‌های خاص معرفی می‌شوند. این داروخانه‌ها باید مدارکی ارائه دهند تا در فهرست دریافت‌کنندگان قرار گیرند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به نقد خود بر روند فعلی تاکید کرد: اساسا چه ضرورتی دارد که این داروها به سمت داروخانه‌های خصوصی بروند؟ وقتی در همه استان‌ها داروخانه‌های دولتی فعال هستند، توزیع داروهای خاص و شیمی‌درمانی باید از طریق همین مراکز انجام شود. حتی اگر در استانی به فرض هیچ داروخانه دولتی وجود نداشت، می‌توان درباره ورود داروخانه خصوصی فکر کرد، در حالی که چنین احتمالی بسیار بعید است.

زمانی کیاسری ادامه داد: اولا داروخانه‌های خصوصی ممکن است به تعهدات خود عمل نکنند زیرا نظارت دقیقی بر عملکرد آنها وجود ندارد. دوم اینکه با انتقال دارو از مراکز دولتی به خصوصی، هدف اصلی یعنی رساندن دارو با قیمت مناسب به دست بیمار تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از عملکرد سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان باید در نحوه توزیع داروها بازنگری جدی داشته باشد. سازمان غذا و دارو نقش واقعی خود را در مدیریت توزیع دارو ایفا نمی‌کند. چه در حوزه توزیع که باید به شکل مناسب عمل شود، چه در تعیین روش‌های توزیع، باید نقش فعال و موثر داشته باشد اما متاسفانه در بسیاری موارد صرفا به صدور هشدار بسنده می‌کند.

وی افزود: وقتی سازمان غذا و دارو هشدار می‌دهد که فلان وسیله یا دارو مشکل دارد، این کافی نیست. سازمان باید بداند که متولی این حوزه است و تنها هشدار دادن کافی نیست. اگر هشدار می‌دهد، باید خود نیز اقدام کند، نه اینکه تصور شود مسوولیت اقدام با نهاد دیگری است.

زمانی کیاسری با اشاره به مشکلات ساختاری در این حوزه اظهار کرد: یک سیکل معیوب و تسلسل ناکارآمد در سازمان غذا و دارو وجود دارد که اگر این چرخه شکسته نشود، این روند معیوب ادامه خواهد یافت.

وی همچنین درباره افزایش قیمت داروها گفت: افزایش قیمت‌ها تا حدی اجتناب‌ناپذیر است اما تاکید اصلی بر مساله ریالی و ارزی است. بیمه‌ها باید افزایش قیمت ناشی از نوسانات ارزی را پوشش دهند. حتی در آخرین اظهارنظر یکی از معاونان وزیر بهداشت نیز بر این موضوع تاکید شده بود که اختلاف قیمت بین ارز ۴۲۰۰ تومانی با نرخ‌های ۲۸ یا ۳۸ هزار تومانی، باید توسط بیمه‌ها جبران شود، نه اینکه مردم این هزینه را پرداخت کنند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این قوانین در کشور وجود دارد اما مجریان آنها فرآیندها را به‌ درستی برنامه‌ریزی و اجرا نمی‌کنند و بعضا در تعارض منافع قرار می‌گیرند. این مسائل باید به‌ طور جدی مورد نظارت و مداخله قرار گیرد و یکی از وظایف کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، همین پیگیری‌ها و تذکرات قانونی است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده