يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 4 May 2025
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران

۲ بیمارستان تهران در لیست ساختمان‌های ناایمن!

با وجود اخطارهای مکرر اما همچنان ۲ بیمارستان امام خمینی(ره) و سینا در سطح اول هشدار حریق قرار دارد و این امر لزوم اقدام فوری وزارت بهداشت و قوه قضائیه را برای پیشگیری از وقوع فجایع ناگواری همچون بیمارستان قائم رشت و سینای اطهر را می‌طلبد.
۲ بیمارستان تهران در لیست ساختمان‌های ناایمن!
به گزارش فانا، دو هفته قبل بود که حریق بلای جان یک درمانگاه در محله مشیریه تهران شد و منجر به فوت ۳ هموطن در این مرکز درمانی شد.

این حادثه ناگوار اولین بار نبود که در کشورمان به وقوع می‌پیوندد بلکه تنها خاطره تلخ بیمارستان قائم رشت، کلینک سینای اطهر و بیمارستان گاندی را زنده کرد و باز هم لزوم اقدام جدی و عملی در راستای رفع بحران ناایمنی ساختمان‌ها به خصوص در مراکز درمانی را یادآور شد.

خرداد ماه سال ۱۴۰۲ دادستانی کل تهران اسامی ۱۲۹ ساختمان ناایمن در شهر تهران را منتشر کرد که در میان آنها نام ۸ بیمارستان و یک درمانگاه دلهره‌آور‌ترین اسامی‌ای بود که در آن لیست بلند بالا منتشر می‌شد.

اکنون بعد از گذشت حدود ۲ سال از آن زمان، خبر‌ها از قرار داشتن ۲ بیمارستان امام خمینی(ره) و سینا در سطح اول هشدار ایمنی حکایت دارد، همچنین قابل ذکر است که هر دوی این بیمارستان‌ها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.

چنین خبری برای وزارت بهداشت و قوه قضائیه هشداری جدی است تا بدون فوت وقت برای پیگیری جدی و پیشگیری از وقوع فجایع ناگوار قبلی اقدامات لازم را انجام دهند.

عدم اقدام ۴۴ مرکز درمانی برای ایمن‌سازی ساختمان

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۵ بیمارستان و کلینیک درمانی بزرگ در شهر تهران وجود دارد اعلام کرد: از این تعداد، ۱۳ بیمارستان تأییدیه ایمنی خود را از آتش‌نشانی گرفته‌اند و ۷۸ بیمارستان نیز اقدامات خود را برای ایمن‌سازی بیمارستان انجام داده‌اند اما ۴۴ بیمارستان وجود دارد که هیچ اقدامی را برای ایمن‌سازی انجام نداده‌اند.

وی در این باره توضیح داد: حدود ۳ سال قبل وزارت بهداشت، تمدید مجوز بیمارستان‌ها را منوط به اخذ مجوز ایمن‌سازی از سازمان آتش‌نشانی کرده بود و این امر سبب شد تا این مراکز به سرعت اقدامات لازم برای ایمن‌سازی را آغاز کنند، اما چندی قبل وزارت بهداشت به مراکز درمانی برای اخذ مجوز تأییدیه ایمنی مهلتی ۶ ماهه داد و این امر سبب شد تا سرعت مراکز درمانی برای ایمن‌سازی کاهشی شود.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در این خصوص به حادثه حریق درمانگاه مشیریه که منجر به فوت ۳ نفر شده بود اشاره کرد و افزود: این درمانگاه ابتدای سال ۱۴۰۳ اقدامات اولیه را برای ایمن‌سازی ساختمان خود انجام داد اما بعد از آن برای ایمن‌سازی درمانگاه، مجوز موقتی ۶ ماهه از آتش‌نشانی گرفته بود و بعد از مهلت، دیگر اقدامی برای ایمن‌سازی بیمارستان انجام نداد که در نهایت منجر به آن حادثه تلخ و ناگوار شد.

وزارت بهداشت و قوه قضائیه باید اقدامات سختگیرانه‌تری انجام دهند

بابایی با بیان اینکه مسئولیت اصلی حوادث در مراکز درمانی با وزارت بهداشت است، تاکید کرد: وزارت بهداشت متولی اصلی مراکز درمانی کشور است و این وزارت باید تمدید مجوز بیمارستان‌ها را منوط به اخذ مجوز ایمن‌سازی از آتش‌نشانی کند.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران با تاکید بر لزوم اقدامات جدی‌تر از سوی قوه قضائیه برای پیشگیری از وقوع بحران برای بیمارستان‌های نا‌ایمن گفت: دستگاه قضائی هیچ مهلتی را نباید به بیمارستان‌هایی که در وضعیت بحرانی ایمنی قرار دارند بدهد و پیگیری‌های این دستگاه باید در این زمینه جدی‌تر شود.

وی افزود: در بحث ایمن‌سازی ساختمان‌های اداری و تجاری ناایمن، شهرداری ابتدا به آن ساختمان اخطار می‌دهد و در صورت عدم اقدام مالکین به ایمن‌سازی آن، شهرداری برای قطعی آب و برق و گاز از قوه قضائیه کمک می‌گیرد، اما چنین کاری در مراکز درمانی منجر به تبعات امنیتی و اجتماعی می‌شود بنابراین باید وزارت بهداشت و قوه قضائیه با کمک آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران اقدام مشترکی را در راستای رفع این بحران انجام دهند.  

روند کاهشی آتش‌سوزی‌ها در تهران

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران همچنین از منفی شدن روند آتش‌سوزی در شهر تهران خبر داد و گفت: این کاهش در آتش‌سوزی‌های تهران، روندی مثبت است اما با خواسته‌های ایده‌آل ما فاصله دارد، زیرا ایمن‌سازی ساختمان‌ها باید به عنوان یک فرهنگ میان مردم جا بیفتد.

شناسایی ۱۶ هزار ساختمان نا‌ایمن در تهران

بابایی گفت: ۲ موضوع در بحث ایمنی ساختمان‌ها حائز اهمیت است، یکی از آنها بحث ایمنی حریق است که لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمن مرتب به‌روز می‌شود و از میان آنها اکنون ۶۰ ساختمان در وضعیت ناایمن قرار دارند، اما یکی دیگر از مسائلی که منجر به ناایمنی ساختمان می‌شود بحث ایمنی سازه‌ای یا کالبَدی ساختمان است که از یک سال پیش اقدامات لازم در این زمینه نیز آغاز شده است.

وی در تشریح اقدامات شهرداری برای ایمن‌سازی کالبدی ساختمان‌های تهران گفت: بر اساس ایمنی کالبدی، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران ۱۶ هزار ساختمان بلند و حیاتی سطح شهر را در دستور کار بازدید و ارزیابی قرار داد که از این تعداد تاکنون در ۱۰ هزار ساختمان ارزیابی‌های لازم انجام شد و آنها ملزم به ایمن‌سازی ساختمان شدند.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در پایان اعلام کرد: از میان ۱۰ هزار ساختمان ارزیابی شده اکنون ۱۳ بیمارستان از جمله بوعلی و رسول اکرم(ص) عملیات تخریب و بازسازی بیمارستان را آغاز کرده اند.
منبع : خبرگزاری آنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده