معضل نبود شیرخشک چند ماهی است که گریبانگیر خانوادهها شده و همچنان ادامه داشته و حل نشده است؛ درحالی که رئیس سازمان غذا و دارو از رفع مشکل شیرخشک صحبت میکند.
به گزارش فانا، دستهای پشتپرده و دلالان صنف شیرخشک به حدی قدرت دارند که در طول این چند ماه و حتی با رسانهای شدن این معضل، باز هم به کارشان ادامه دادهاند و بازار شیر خشک را به حال خودش رها نمیکنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو روز گذشته سوم دی ۱۴۰۲ در اطلاعیهای خبر داد: در حال حاضر هیچ مشکلی در خصوص تأمین شیرخشکهای معمولی (رگولار) وجود ندارد و بازار به تعادل عرضه و تقاضا رسیده است.
این درحالی است که خبرنگار ما در بازدید میدانی از یک داروخانه در حوالی میدان حر، نتوانست حتی یک عدد شیر خشک خریداری کند. در طول چند دقیقهای که در داروخانه حضور داشت، سه نفر برای خرید شیرخشک مراجعه کردند؛ اما هر سه آنها با نبود هیچگونه شیر خشک مواجه شده و دست خالی از داروخانه خارج شدند.
اگر بازار به تعادل رسیده و عرضه و تقاضا یکی شده است پس دلیل این نبودنها چیست؟ آیا داروخانهها شیرخشک را احتکار میکنند و در اختیار خانوادهها قرار نمیدهند یا مشکل در جای دیگری است؟
کودکان سرمایههای این کشور هستند و نباید معیشتشان به راحتی بازیچه دست سودجویان شود. شیر خشک یکی از اصلیترین مکملهای غذایی برای شیرخوارگان محسوب میشود. حتی سهمیهبندی کردن و عرضه شیرخشک با ارائه کارت ملی هم نتوانست مشکل خانوادهها را حل کند. پدر و مادران همچنان برای خرید یک قوطی شیرخشک باید به چند داروخانه مراجعه کنند تا شاید بتوانند غذای کودکشان را تأمین کنند.
سجاد اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که چرا هنوز در برخی داروخانهها شیرخشک یافت نمیشود، اظهار کرد: با رکود بیسابقهای که در زمینه شیرخشک وجود داشت، آذر امسال حدود ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار عدد قوطی شیر خشک توزیع کردهایم.
اسماعیلی ادامه داد: اگر خانوادهها به داروخانهای مراجعه میکنند و با نبود شیرخشک روبهرو میشوند؛ میتوان دلیل آن را قطع سهمیه شیرخشک در آن داروخانه دانست یا ممکن است موجودی شیرخشک در آنجا به پایان رسیده و مسئول داروخانه منتظر سفارش بعدی است.