رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران گفت: قیمتگذاری دستوری مکملها باعث خروج سرمایهها از صنعت مکمل و روانه شدن این سرمایهها به سمت تامین کالاهای دیگر میشود.
به گزارش خبرنگار فانا، عباس کبریاییزاده در نشست خبری فدراسیون اقتصاد سلامت ایران در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت سیاست قیمتگذاری دستوری مکملها گفت: ۱۲ سال پیش بیش از ۸۰ درصد از مکملهای موجود در بازار ایران، وارداتی بودند. در آن زمان صنایع را تشویق و حمایت کردیم و مدیران وقت وزارت بهداشت هم کمک کردند و امروز حدود ۱۰۰ درصد نیاز کشور به مکملها از طریق تولیدات داخلی تامین میشود و در دوران کرونا هم از نظر تامین مکملها مشکلی نداشتیم.
وی افزود: نمیدانم وزارت بهداشت از سر بیکاری دنبال قیمتگذاری دستوری مکملها افتاده یا صرفا الزامی است که نهادهای نظارتی برای وزارت بهداشت تعیین کردهاند. جالب اینجاست که ما وقتی با نهادهای نظارتی صحبت میکنیم آنها نیز میگویند که مخالف این رویه هستند.
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران تاکید کرد: قیمتگذاری دستوری با روش کاست پلاس یا قیمت تمام شده در کشوری که تورم روز به روز و ماه به ماه دارد، یک پیام بیشتر ندارد و آن پیام، ورشکست شدن صنعت است. به صراحت میگویم اگر اصرار وزارت بهداشت بر قیمتگذاری دستوری مکملها ادامه یابد، شاهد خروج بسیاری از سرمایهها از صنعت مکمل و روانه شدن این سرمایهها به سمت تامین سایر کالاها خواهیم بود. در حوزه مکملها تقریبا بیش از ۸۰ درصد از تولیدکنندگان، از بخش خصوصی هستند و ممکن است یا تولید خود را کاهش دهند یا به سمت تامین سایر کالاها بروند. من به شخصه متوجه علت اصرار وزارت بهداشت به قیمتگذاری دستوری مکملها نمیشوم. مکملها از هیچیک از حمایتهای دولتی مانند یارانه، ارز دولتی و معافیتهای مالیاتی استفاده نمیکنند و ارز موردنیاز خود را هم باید از بازار آزاد تامین کنند که در چنین شرایطی نباید مشمول قیمتگذاری شوند و باید صرفا تابع سیاستهای سازمان حمایت باشند.