سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 6 May 2025
چالش‌های صنعت داروسازی کشور، اگرچه دلایل متعددی دارد اما با اتخاذ سیاست‌های حمایتی در زمینه تامین ارز، تامین نقدینگی و اصلاح نظام قیمت‌گذاری می‌توان این چالش‌ها را به فرصتی برای تقویت زیرساخت‌های تولید داخلی تبدیل کرد.
پایداری عرضه دارو در گرو حمایت هدفمند از تولیدکنندگان است
به گزارش فانا، سیدامیر رضویان مدیرعامل شرکت داروسازی دکتر عبیدی:

- با حمایت هدفمند از تولیدکنندگان، می‌توان مسیر تامین پایدار داروهای موردنیاز بیماران را هموار ساخت.

- کمبود مقطعی دارو در کشور علل مختلفی دارد که بررسی دقیق آن می‌تواند راهگشای سیاستگذاری‌های موثر در این حوزه باشد.

۱- یکی از مهم‌ترین عوامل بروز این کمبودها، عدم تخصیص به‌ موقع ارز برای واردات مواد اولیه دارویی است. تاخیر در تأمین ارز، روند واردات مواد اولیه و در پی آن فرایند تولید دارو را با مشکل مواجه می‌کند و در نهایت به کاهش موجودی دارو در بازار منجر می‌شود.

۲- عدم قیمت‌گذاری منطقی دارو یکی دیگر از عوامل اصلی کمبودهای مقطعی است. زیان‌ده بودن یا نبود بازدهی اقتصادی مناسب، موجب کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای ادامه تولید می‌شود. با این حال، شرکت‌های دارویی در راستای رسالت خود برای حمایت از بیماران، تا حد امکان تولید خود را حفظ کرده‌اند تا کمبودی متوجه بیماران نشود.

۳- مشکلات نقدینگی شرکت‌های تولیدی یکی دیگر از عوامل موثر است و طولانی بودن دوره گردش مالی و هزینه‌های بالای تولید، توان مالی شرکت‌ها را کاهش داده و روند تولید دارو را کند می‌کند.

رضویان افزود:

شرکت‌های دارویی برای حفظ کیفیت محصولات خود، نیازمند بازسازی و نوسازی خطوط تولید و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین هستند. عدم سوددهی مناسب این امکان را از تولیدکنندگان سلب کرده و توسعه صنعت داروسازی را با چالش مواجه می‌سازد.

- اتخاذ سیاست‌هایی همچون حذف یا کاهش مالیات بر فروش محصول، حمایت مالی از تولید محصولات خاص، ارائه وام‌های کم‌بهره، تسهیل و تسریع فرآیندهای رگولاتوری و قیمت‌گذاری منطقی فرآورده‌های دارویی، می‌تواند تولیدکنندگان را به سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه ترغیب و تولید پایدار و با کیفیت را تضمین کند.
منبع : غذا و دارو
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده