دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 May 2024
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت از ارتقای شاخص اهدای عضو (PMP) در کشور از ۷.۸ در سال ۹۹ به ۱۲.۲ در هر یک میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
ارتقای شاخص اهدای عضو در کشور از ۷.۸ به ۱۲.۲ در هر یک میلیون نفر
به گزارش فانا، دکتر امیرحسام علیرضایی گفت: سال ۹۹ تعداد اهدای عضو در کشور ۶۴۵ مورد بود که در سال ۱۴۰۰ به ۹۲۸ مورد رسید و در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۱۶ مورد ارتقا یافت.

وی افزود: هم اکنون در کشور ۳۰ بخش پیوند کلیه، ۱۱ بخش پیوند کبد، ۳ بخش پیوند ریه، ۴ بخش پیوند پانکراس، ۱۸ بخش پیوند مغز استخوان، ۲۲ مرکز فراهم آوری و ۳۵ مرکز شناسایی پیوند، فعال هستند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: پیوند کلیه با ۴۰ هزار و ۹۵ مورد بیشترین میزان پیوندها در کشور از ابتدا تاکنون را داشته است.

علیرضایی با بیان این که ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی سالانه در کشور داریم، اظهار داشت: ۲۵۰۰ تا ۴ هزار مورد از مرگ مغزی‌ها قابلیت پیوند عضو دارند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی  بیان کرد: ۱۸ هزار بیمار نیازمند دریافت عضو در کشور وجود دارند و سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۴۰۱ مورد اهدای عضو انجام شد.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت سه پایه اهدای عضو را علم، ساختار و فرهنگ دانست و گفت: علم ۲۰ درصد، ساختار ۳۰ درصد و فرهنگ ۵۰ درصد را شامل می‌شود.

علیرضایی با اشاره به راه‌اندازی مراکز درمان ناباروری، گفت: خوشبختانه تمامی استان‌های کشور دارای مرکز سطح سه ناباروری هستند و در حال حاضر 109 مرکز سطح سه ناباروری در کشور شامل  44  دولتی، 10 عمومی غیر دولتی (جهاد دانشگاهی) و وابسته به ارگان‌ها و 55 مرکز خصوصی در این زمینه فعال هستند. همچنین در 55 دانشگاه علوم پزشکی 40 مرکز درمان ناباروری سطح 2 ارائه خدمت می‌کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی گفت: این خدمات در سطح یک شامل ویزیت، معاینه و انجام اقدامات پاراکلینیک اولیه، در سطح دو ارزیابی زوج نابارور، تشخیص علت ناباروری و انجام IUI و در سطح سه خدمات فوق تخصصی ناباروری (IVF, ICSI) و جراحی‌های پیشرفته آندومتریوز صورت می پذیرد.
منبع : خبرگزاری ايسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده